고려대학교 · 덴마크 오르후스 대학교 

'대학의 스타트업 지원 방안 모색' 회의 개최



지난 9월 20일, 고려대학교 노르딕-베네룩스 센터와 덴마크 대사관 이노베이션 센터는 '대학의 스타트업 지원 방안 모색'을 주제로 고려대학교 크림슨 창업지원단의 정석 단장님과 박재홍 연구교수님, 덴마크 오르후스대학교 기업 및 혁신 부서 단장님 및 연구원분들을 모시고 국제관에서 회의를 개최하였습니다. 양 대학의 스타트업 지원 강화와 스타트업 시설 및 프로그램 교류 활성화를 위한 방안을 논의하였습니다. 



주제: '대학의 스타트업 지원 방안 모색'

일시: 9월 20일 (14:00 -15:00)

장소: 국제관 324호 

주최: 고려대학교 노르딕-베네룩스 센터, 덴마크 이노베이션 센터

주관: 고려대학교 크림슨 창업지원단, 덴마크 오르후스 대학 비즈니스혁신부 

참석자: 

 크림슨 창업지원단 

정석 단장

박재홍 연구교수 


 노르딕-베네룩스 센터 

이재승 센터장 

이  현 연구교수 

이지해 연구원

 

 덴마크 이노베이션 센터 

Inie Nør Madsen 참사관

성민준 담당관


 덴마크 오르후스 대학교

Lone Ryg Olsen, 

Executive Vice President of AU Business and Innovation & Member of the executive management team at Aarhus University


Jeppe Dørup Olesen, 

Head of Innovation and Entrepreneurship (the Kitchen), AU Business and Innovation


Kirsten Jensen, 

Head of Office of Business Collaboration, AU Business and Innovation


Jonas Brandt, 

Head of Business Development, AU Business and Innovation, Unit for Innovation and Entrepreneurship


Jette Hammer, 

Head of Career, Alumni and CRM, AU Business and Innovation



프로그램: 


1. Presentation of the Crimson Start up Support & incubator scheme, including core services and activities


2. Presentation of AU Enterprise & Innovation with a special focus on the Kitchen (startup hub) at Aarhus University, including core services and activities


3. Mutual exchange & discussion (open discussions, below are some possible points of interest):

o    practices to support innovation for student and researchers

o    models for investments in research-based start-ups

o    funding models of incubator activities/start-up hub and organisat

       ional structure within the university

o    models for business development, modelling and investment

o    collaboration with external parties, company programmes, incubat

       or schemes and accelerator programmes

o    Integration of entrepreneurship in university curricular (as oppos

       ed to extra-curricular activity)

o    Discuss the role of internationalisation in start-up activities


4. Explore opportunities for collaboration

5. Short facility tour